Selecteer een pagina

Zonneboilers

Voordelig en duurzaam warm water voor kraanwater en CV ondersteuning, ook bij lage buitentemperaturen en vorst. Wij leveren hiervoor een zonneboiler met vacuumbuissysteem.

Hoe werkt het?
Bij voorkeur in de nabijheid van de CV ketel wordt een boilervat geplaatst. Dit vat wordt aangesloten op de CV ketel.
In het boilervat bevinden zich twee warmte wisselaars, een voor het warme tapwater en een voor het verwarmingssysteem.
Op het dak wordt een solarcollector gemonteerd bestaande uit heatpipes, deze heatpipes worden op een rek gemonteerd en steken aan de bovenzijde in een manifold.
De heatpipes verwarmen vervolgens een vloeistof welke in een gesloten systeem via de manifold door de zonneboiler (warmetewisselaars) stroomt. Bij dit systeem stroomt dus niet het water door de collector.

De grote van de boiler en de bijbehorende solarcollector wordt bepaald door het aantal personen in uw huishouding. De solarcollector kan zowel op schuine als op platte daken worden gemonteerd. Vooral in combinatie met vloerverwarming (lage temperatuur verwarming) is dit een uitermate geschikt systeem. In tegenstelling tot zonnepanelen is de terugverdientijd van een zonneboiler minder goed te bepalen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het stookgedrag en de hoeveelheid gebruik van het tapwater (comfort).

Ook hiervoor komen we graag bij u langs om u nader te informeren en een op maat gemaakte offerte te maken.

contact-button-2

Zonnepanelen en zonneboiler
Zonnepanelen en zonneboiler installatie
Zonnepanelen en zonneboiler installatie 2
Zonneboiler