Selecteer een pagina

Omvormers zonnepanelen

De twee meest voorkomende types zonnepanelen omvormers zijn de traditionele stringomvormer en de stringomvormer in combinatie met poweroptimizers.

Traditionele stringomvormer
Bij een traditionele string zonnepanelen omvormer is de zwakste schakel van alle op de desbetreffende string aangesloten panelen bepalend voor de opbrengst van de gehele string. Mocht er bijvoorbeeld 1 paneel in de string in de schaduw liggen dan is dat dus ook van invloed op de rest van de panelen welke op dat moment misschien wel geheel in de zon liggen.
Deze omvormers kunnen ook in diverse merken worden geleverd zoals:
• SMA
• Goodwe
• Zeversolar
• Fronius
• Omniksol

Voor zonnepanelen welke op daken zijn gemonteerd met verschillende oriëntaties zal er om zo optimaal mogelijk energie op te wekken een omvormer met twee MPPT trackers moeten worden toegepast.

sunny-tripower

Zonnepanelen omvormer in combinatie met poweroptimizers
Een string omvormer gecombineerd met power optimizers is de oplossing om bovenstaand probleem te voorkomen. Mocht hier 1 paneel in de schaduw liggen dan heeft dit geen invloed op de panelen welk wel volop in de zon liggen. De opbrengsten van dergelijke zonnesystemen liggen dus aanmerkelijk hoger dan de traditionele zonnesystemen.

Voor dergelijke oplossingen leveren wij voornamelijk:
• SolarEdge
Hiermee is het dus ook mogelijk om zonnepanelen met verschillende oriëntaties op één en dezelfde zonnepanelen omvormer aan te sluiten zonder dat dit invloed heeft op de opbrengst.
Een dergelijk systeem is qua solar-edge-omvornmerinvestering hoger dan het traditionele systeem. Ga je dit echter omrekenen naar terugverdientijd dan zie je dat dit nagenoeg op hetzelfde aantal jaren uitkomt.

SolarEdge-PV-panelen-intelligenter-maken-Brochure

Brochure SolarEdge
PV panelen intelligenter maken

20151205_566242c218cd9
Brochure SolarEdge
Voordelen en verschillen

contact-button-2